Hoe maak je een bong schoon?

Het schoonmaken van een bong is erg belangrijk. Een schone bong verbeterd de rookervaring, de smaak en geur van de rook uit een schonen bong is gewoonweg beter. Bovendien ziet een schone bong er ook veel mooier en aantrekkelijker uit. Je bent immers trots op je smoking rig. Dat wil je kunnen showen. Maar hoe maak je dan een bong goed schoon?

Het schoonmaken van een bong kan met diverse schoonmaakmiddelen. Let er echter wel op dat chemische en/of bijtende stoffen niet altijd goed zijn voor de bong (afhankelijk van het materiaal) en dat reststoffen ook niet goed voor jezelf zijn. Waterpijp-bong.nl verkoopt biologisch bong schoonmaakmiddel, te gebruiken voor je bongvaporizerwaterpijp of gewone pijp.

  • Maak de onderdelen van de bong los, zoals de chillum, kop, rubbers, enz.
  • Alle schoonmaakmiddelen werken het beste wanneer het materiaal warm is. Spoel je bong daarom eerst met warm/heet water.
  • Giet wat schoonmaakmiddel in de bong in combinatie met wat heet water. Houd met je vingers/handen de gaten van de bong dicht. Schud voorzichtig met de bong, om het e.e.a. los te weken. Herhaal dit proces. Indien je bong zeer vuil is en niet direct schoon te krijgen is, kun je het beste je bong met aan hete water toegevoegde schoonmaakmiddel een tijdje laten inweken.
  • Gebruik een schoonmaakborstel i.c.m. schoonmaakmiddel om de bong en chillum van de binnenkant te reinigen. Allerlei schoonmaakartikelen vind je de groep 'schoonmaak' in de categorie 'rookbenodigdheden'. 
  • Pas op met knoeien, omdat het behoorlijke vlekken kan geven.
  • En als laatste tip: maak je bong nooit schoon onder invloed ;-)

Inloggen

account aanmaken