Olie bongs & bubblers

Resultaten 1 - 12 van 42

Vapor Bowl Oil Adapter Black Leaf

Olie adapter met dome en nail voor je bong.

Prijs:€ 19,00

BREIT Glass Lady Bubbler - Pink

Charmante roze bong, erg handzaam.

Prijs:€ 29,00

BREIT Shower Head Percolator Black

Klein maar o zo krachtig!

Prijs:€ 29,95

BREIT Shower Head Percolator Blue

Klein maar o zo krachtig!

Prijs:€ 29,95

BREIT Shower Head Percolator Green

Klein maar o zo krachtig!

Prijs:€ 29,95

Black Leaf Belly Bubbler Blue

Kleine schattige bong / bubbler.

Prijs:€ 29,95

Thug Life Small Perc Side Bong

Compacte bong voor dagelijks gebruik.

Prijs:€ 37,99

GG Precooler Bowl and Oil Vapor Dome 14.5mm

Bevat zowel een bowl als een oil vapor dome + nail.

Prijs:€ 45,00

Black Leaf Drum Perc Herbs & Oil Bubbler

Handzame bubbler met bowl en banger.

Prijs:€ 49,01

Thug Life Sphere Bubbler Blue 17 cm

Kleine bubbler met bowl.

Prijs:€ 49,01
Prijs:€ 49,01

Amsterdam Drum Perc Dab Bong - Limited Edition - Umber

Een kleine maar krachtige dab bong met banger.

Prijs:€ 54,99

Met deze olie bongs en bubblers kun je BHO en AHO (hasj olie / dabs) roken, oftewel: dabben. Je kunt een kant en klare oil bong kopen, of je bestaande normale bong upgraden naar een echte olie bong. Elke (glazen) bong is in principe geschikt om mee te dabben, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een dome en een nail, of juiste een (titanium) domeless nail i.p.v. een bowl, of een banger.

Wat is een olie / dab bong?

Een olie- of dab bong is een type bong dat speciaal is ontworpen voor het roken van cannabisconcentraten, in tegenstelling tot traditionele bongs die bedoeld zijn voor het roken van droge kruiden (lees: hasj of wiet). Deze bongs zijn vaak uitgerust met een dab nail of banger (kom) waarin het concentraat wordt geplaatst en verhit.

Wat is een bubbler?

Een bubbler is een soort bong dat elementen van zowel een traditionele pijp als een bong combineert. Een bubbler gebruik je om bijvoorbeeld kruiden, wiet (cannabis) of hasj te roken. Een bubbler is vaak kleiner dan een bong. Van een normale bubbler, kan je ook een dab bubbler van maken, of kant en klaar komen, zodat je met een bubbler ook dab en rosin kunt roken.

Wat is het verschil tussen een bubbler en een bong?

Er zijn diverse verschillen tussen bongs en bubblers. 

Bong:

 1. Grootte: Bongs zijn vaak groter dan bubblers en kunnen variëren in hoogte van ongeveer 15 centimeter tot wel een meter.
 2. Ontwerp: Ze hebben meestal een rechte of schuine buisvorm en zijn vaak voorzien van extra functies zoals percolators en ijsvangers voor extra koeling en filtratie.
 3. Stabiliteit: Door hun grootte en vorm zijn bongs meestal stabieler en blijven ze makkelijk rechtop staan.
 4. Rookervaring: Bongs bieden een krachtigere rookervaring met grotere rookpluimen.
 5. Onderhoud: Ze kunnen ingewikkelder zijn om schoon te maken vanwege hun grootte en extra functies.

Bubbler:

 1. Grootte: Bubblers zijn kleiner en compacter, wat ze ideaal maakt voor draagbaar gebruik.
 2. Ontwerp: Ze lijken op een kruising tussen een pijp en een bong, met een ingebouwde kom en vaak een ingebouwde percolator. Het ontwerp is meestal sierlijker en artistieker.
 3. Stabiliteit: Vanwege hun kleinere formaat kunnen bubblers minder stabiel zijn en moeten ze tijdens het gebruik zorgvuldig worden gehanteerd.
 4. Rookervaring: Biedt een zachtere ervaring dan bongs, geschikt voor kleinere, meer gecontroleerde trekjes.
 5. Onderhoud: Eenvoudiger te reinigen dan bongs, maar kan nog steeds uitdagend zijn vanwege de kleinere en meer complexe vorm.

Wat is "rosin" en wat is een rosin bong?

Rosin is een cannabisconcentraat dat wordt verkregen door hitte en druk toe te passen op cannabisbloemen of -hasj. Dit proces scheidt de hars van de plant, resulterend in een krachtig, puur product zonder chemische oplosmiddelen. Een rosin bong is ontworpen om dit specifieke type concentraat te gebruiken. In plaats van een bong kan natuurlijk ook een bubbler gebruikt worden.

Wat is het verschil tussen olie, wax, dab en rosin?

 • Olie: Vaak verkregen via solvent-extractie, biedt het een krachtige ervaring. Olie is geschikt voor diegenen die een intens effect wensen.
 • Wax: Deze dikkere vorm van concentraat is makkelijker te hanteren dan olie en biedt een sterke smaak en effect.
 • Dab: Een algemene term voor cannabisconcentraten zoals wax en olie. 'Dabben' biedt een snelle, krachtige high.
 • Rosin: Solventvrij en puur, rosin is ideaal voor gebruikers die chemische extractiemethoden willen vermijden.

Wat is verschil tussen een bong met een dab nail en een bong met een banger?

Een dab nail is vaak gemaakt van kwarts, keramiek of titanium, wordt verhit en daarna direct in contact gebracht met het concentraat. Dit vereist precisie en zorgvuldige temperatuurregeling.

Een banger is een soort kom die aan de bong bevestigd wordt. Bangers, meestal gemaakt van kwarts, bieden een groter oppervlak voor het verwarmen en consumeren van het concentraat, wat resulteert in een gelijkmatigere verhitting en een verbeterde smaakervaring.

Upgraden van een bestaande bong naar een dab bong (rosin bong)

Voor liefhebbers van cannabis die al een normale traditionele bong bezitten en deze willen aanpassen voor het gebruik van concentraten, bieden wij verschillende onderdelen en accessoires om deze upgrade mogelijk te maken. Door enkele eenvoudige te koppelen onderdelen, kan je je bestaande bong een veelzijdige smoke rig worden voor zowel droge kruiden als concentraten.

Onderdelen voor (het upgraden naar) een dab bong:

 • Dab Nail of Banger: De belangrijkste upgrade is het toevoegen van een dab nail of banger. Deze onderdelen vervangen de traditionele bowl van de bong en zijn speciaal ontworpen voor het verhitten en consumeren van concentraten.

 • Adapter: Afhankelijk van de maat en het type aansluiting van uw bong, heb je mogelijk een adapter nodig om de dab nail of banger correct te bevestigen.

 • Dab Tool: Een dab tool is essentieel om je concentraten veilig en efficiënt te kunnen hanteren en naar de verwarmde nail of banger over te brengen.

 • Carb Cap: Een carb cap is een klein deksel dat over de dab nail of banger wordt geplaatst na het plaatsen van het concentraat. Dit hulpmiddel helpt bij het reguleren van de luchtstroom en temperatuur, wat resulteert in een efficiëntere en smaakvollere ervaring.

 • Torch aabsteker: Een krachtige torch aansteker is nodig voor het verhitten van de dab nail of banger tot de gewenste temperatuur. I.p.v. met vuur te verhitten, is het ook mogelijk om gebruik te maken van e-nails, waarmee je elektronisch kunt dabben.

 

Inloggen

account aanmaken