Glazen bongs

Resultaten 1 - 12 van 356

Micro Smoking Glazen Bong 9cm

Een van de kleinste bongs van glas.

Prijs:€ 6,99

Bottle Waterpipe Rasta 16 cm

Fijn waterpijpje met slang.

Prijs:€ 7,50

Micro Glass Fitted Bong 15 cm

Kleine waterpijp zonder toeters en bellen.

Prijs:€ 8,49

Micro Hangover Simple Glass Bong 16 cm

Simpele kleine glazen bong.

Prijs:€ 8,49

Micro Bouncer Glass Bong 16cm

Handige kleine neutrale bong.

Prijs:€ 8,75

Micro Bouncer Straight Glass Bong 16 cm

Handige kleine praktische bong

Prijs:€ 8,75

Micro Hangover Glass Bong 16 cm

Praktische kleine glazen bong.

Prijs:€ 8,75

Micro Glass Drupal Bong 15 cm

Handige bong voor hen die weinig eisen stelt.

Prijs:€ 8,95

Rasta Flag Glass Bouncer Bong

Fijne bong voor een beperkt budget.

Prijs:€ 8,99

Greenline Camo Peace Bong Compact

Smoke bong, peace all over the world.

Prijs:€ 9,99

Micro Bouncer Saxo Glass Bong 18 cm

Handige kleine neutrale bong.

Prijs:€ 10,95

Greenline Green Peace Bong 19 cm

Geen strenge eisen aan je bong? Dan is deze voor jou!

Prijs:€ 11,50

Bong van glas kopen

De beste bongs zijn gemaakt van glas. Als je een bong wil kopen, dan is een bong van glas een goede keuze. Ons assortiment glazen bongs is zeer uitgebreid. Hier vind je bongs van strak vormgegeven tot aan allerlei grappige designs. Van goedkope glazen bongs tot kwalitatief zeer goede maar tevens dure glazen bongs. Ben je op zoek naar een simpele en eenvoudig te hanteren bong of gaat je voorkeur uit naar een uitgebreide bong met allerlei percolators en toeters en bellen? Er is zoveel keus, voor ieder wat wils, maar voor een onervaren bong roker kan het kopen van een bong een bos zijn, die je door de bomen niet meer ziet. We helpen je graag verder en geven je graag advies bij het kopen van een bong. Neem gerust contact met ons op. Wil je ons volledige assortiment bongs bekijken, dus niet alleen bongs gemaakt van glas? Kijk dan in onze online bong shop.
 

Voordelen van een glazen bong

Wat zijn de voordelen van een glazen bong? Er bestaan velen manieren om wiet of hasj te roken, waarvan het het gebruik van een bong een geliefde manier is. Een bong kan van verschillende materialen zijn gemaakt, waaronder ook bongs gemaakt van glas. Een glazen bong heeft meestal de voorkeur bij de meeste rokers boven andere soorten bongs. Dit komt door de talloze voordelen die het de gebruiker biedt. 

De belangrijkste voordelen van een glazen bong op een rijtje:

  • Een glazen bong geeft een "smooth hit", vanwege het gladde oppervlak van glas en de optimale trek van de lucht door de bong.
  • Glazen bongs geven de puurste en schoonst smakende rook. Glas geeft namelijk geen smaak af. Ben je een purist, dan is een bong van glas voor jou sowieso de beste keuze.
  • Een bong van glas gaat lang mee. Door deze te upgraden is, hoef je niet gelijk een ander model te kopen.
  • Een glazen bong is duurzaam en eco vriendelijk. Glas is eenvoudig te recylcen.
  • Een bong van glas is makkelijk schoon te maken.
  • Een glazen bong is eenvoudig uit te breiden, bijvoorbeeld met een precooler, andere bowl of downstem, actieve kool adapter, enz, welke ook van glas zijn gemaakt.
  • Bongs van glas zijn zeer functioneel met allerlei percolators, bestaande uit verschillende soorten en technieken en hebben vaak ice notches, waarmee je bong een ijsbong wordt.
  • Glazen bongs zijn naast een gebruiksvoorwerp vaak ook een lust voor het oog om naar te kijken, als deze niet gebruikt wordt, een decoratiestuk maar ook als deze wel gebruikt wordt, zie je mooi de rook door de bong trekken.
     

Dikte van het glas

De dikte van het glas, en daarmee ook de kwaliteit van het glas, is voor een glazen bong bepalend hoe snel het glas kapot kan gaan. Glas is natuurlijk breekbaar. Het is niet de bedoeling dat je een glazen bong laat vallen, want dan gaat hij kapot. Maar bij normaal gebruik, of bij een kleine tik of staat, mag deze niet kapot gaan. Een glazen bong van dik glas is daarom beter dan een glazen bong van dun glas. Hoe dikker het glas, hoe robuuster hij is en dus makkelijker tegen een stootje kan. Een glasdikte van 5mm of hoger is aan te raden. Je hebt ook glazen bongs van 7 mm of zelfs 9 mm dik. Deze bongs zijn daardoor vrij zwaar en tevens ook stuk duurder geprijsd.
 

Kwaliteit van het glas

Niet alleen de dikte van het glas speelt een rol in de kwaliteit, ook het soort glas en de zuiverheid van het glas. Een glazen bong moet goed tegen hitte kunnen. Je verwarmt deze immers met een aansteker, danwel met een gewone vlam, dan wel met een torch vlam/aansteker. Gewoon glas kan door hitte (snel opwarmen afkoelen) kapot springen. Daarom zijn de wat duurdere bongs gemaakt van kwalitatief borosilicaatglas. Borosilicaatglas kan erg goed tegen hitte. Het wordt ook wel laboratoriumglas genoemd, omdat de glazen voorwerpen die daar gebruikt worden ook gemaakt zijn van dit borosilicaatglas. Naast het hittebestendige glas speelt dus ook de zuiverheid van glas een rol in de sterkt, maar ook in het visuele aspect. Als je een transparant helder glazen bong hebt, wil je dat deze kraakhelder is.
 

Mini bong

Wil je een kleine bong, een echte mini bong? Naast erg grote en lange bongs, hebben wij ook kleine mini bongs van glas. Een mini bong heeft het voordeel dat deze erg klein. Een kleine bong is lekker handzaam, zo weg te stappen en een mini bong kost lang niet zoveel als een grote bong. Er zijn veel stoners die wel de voordelen van een glazen bong willen hebben, maar niet zitten te wachten op een groter toeter met allerlei functies. Voor hen zijn mini bongs dus erg ideaal.

Grote bong

Wil je geen kleine bong, maar juist een (erg) grote bong. Ook dan kom je vaak uit bij een bong van glas. Glazen bongs hebben een gemiddelde maat van zo'n 30 centimeter. Maar wij hebben ook veel grotere glazen bongs dan dat beschikbaar. Het voordeel van een grote bong is vaak dat deze ook meer watercapaciteit heeft. Hoe meer water, hoe beter. Een grote bong (al dan niet met veel water) is vaak ook zwaarder. Een zware grote bong blijft beter staan, is stabieler. Wanneer je deze bijvoorbeeld voorziet van een precooler, zal een grote (zware) bong minder snel omvallen. Als een grote bong ook een ijsbong is, kan er ook vaak veel ijsblokjes in, met alle voordelen van dien. En, een grote bong zet je vaak op je schoot bij het roken ervan, waardoor je een grote bong vaak comfortabeler en makkelijker kan roken dan een kleine bong, hoewel dit natuurlijk erg persoonlijk is.

Inloggen

account aanmaken