Hoe vaak en waarom het water in je bong vervangen?

Hoe vaak en waarom het water in je bong vervangen?

Tijdens het roken van een bong wordt deze vies. Niet alleen de bowl, de downpipe en de bong zelf wordt vies, maar natuurlijk ook het water in het reservoir van de bong. Het is van groot belang het water regelmatig te verversen? Maar hoe vaak eigenlijk? En waarom?

Frequentie van verversen Iedereen heeft zo zijn eigen mening en idee over het vervangen van het water. De frequentie voor het vervangen hangt een beetje af van hoeveel je per keer rookt. Het advies van Waterpijp-bong.nl is om het water hoe dan ook elke dag te vervangen. Ben je klaar met roken en ga je die dag niet meer verder, laat het water dan niet in de bong staan, maar gooi het er uit. Rook je heel veel per dag met een bong, vervang het water dan om de paar uur.

4 redenen om het water te verversen

Er zijn verschillende redenen om het water in je bong te verversen.

- Schoon en koud water filtert en koelt beter

Als je schoon en koud water in je bong (of waterpijp) doet, dan wordt de rook beter door het water gekoeld. Je staat er niet bij stil, maar rook is heet voor je longen. Dus hoe hoe koeler, hoe aangenamer de hit die je krijgt uit een bong. Logischerwijs haalt schoonwater meer troep uit de rook dan water dan al vies is en minder kan opnemen.

- Smaak en aroma

Water dat al eventjes in de bong ruikt niet fris, zeg maar gerust dat het stinkt. Die onaangename geur verpest je rookervaring. Als je bong niet over een splashguard bevat, heb je kans dat er spetters wat in je mond komen. Dan wil je natuurlijk niet dat het water smerig is.

Ook komt het weleens voor dat je bong per ongeluk omvalt, waardoor het water er uit loopt. De geur van het stinkwater gaat dan dan ook in je vloer(bedekking), bank, stoel of wat dan ook zitten.

De overheerlijke aroma van de wiet gaat verloren als de geur van het vieze water het overstemt.

- Uiterlijk

Uiterlijk van de bong speelt ook mee. Een vieze bong ziet er niet aantrekkelijk uit. Sommige gebruiken een bong puur functioneel, om snel goed stoned te worden. Maar je hebt ook hele mooie bongs dat op zichzelf mooie kunstwerken zijn. Een dergelijk object krijgt dan een mooi plaatsje ergens op tafel of kast. Een sierobject dient vanzelfsprekend mooi schoon te zijn en te blinken.

- Bactiëren

Iets wat vaak onderschat wordt zijn de bacteriën die in het water ontstaan als het water te lang staat. Deze bacteriën komen vervolgens óók in je longen. Iets wat je absoluut niet wil. Er zijn tal van manier om de rook te filteren, zoals gebruik van actieve kool. Ook het water wat je in de bong stopt kan vooraf gefilterd worden door een speciaal waterfilter. Ook deze systemen werken met actieve kool en vitalisatoren. Als je dan vervolgens water met een wildgroei aan bacteriën inhaleert, gaat al het filterwerk verloren. Schoon water is gewoonweg beter voor je gezondheid.

Kwaliteit van je hit

Schoon en vers water in je bong komt de kwaliteit van je hit ten goede. Het is gezonder, de rook en dus je hit wordt zachter en comfortabeler, de aroma wordt beter en dus wordt de ervaring van het roken van je bong beter. Kortom: ververs je water in je bong regelmatig, het is een kleine moeite. Maak ook regelmatig je bong zelf schoon. Lees hier hoe je je bong moet schoonmaken.

Bron: 420moment.nl

Inloggen

account aanmaken