Waterpijp & Shisha shop

waterpijp shishaOnze waterpijp & shisha shop biedt een fantastisch assortiment goede originele waterpijpen / shisha's in diverse kleuren, formaten en kwaliteiten, van o.a. Sahbi, Dutch Shisha, Aladin en Dreamliner. Wil je een waterpijp / sisha kopen, dan zal je zeker in onze shop de beste waterpijp voor jou vinden. Je hebt keuze uit waterpijp met één slang, twee slangen, drie slangen en zelfs met vier slangen. Ook mag de draagbare Handy Hookah niet ontbreken, die je makkelijk mee kunt nemen en zelfs perfect in de bekerhouder van je auto past. Kortom, in onze shop vind je de beste waterpijp / shisha,

Klik hier om naar het volledige assortiment waterpijpen te gaan.

Wat is een waterpijp?

Een waterpijp is een apparaat voor het roken van speciale pijptabak met fruitsmaak, of tegenwoordig Steam Stones als gezonde tabaksvervanger. Het roken van pijptabak is in het Midden-Oosten een traditie en het wordt veel gedaan in restaurants en cafés. In tegenstelling tot de bong is een waterpijp van origine dus eigenlijk niet bedoeld voor iets anders dan pijptabak, maar is uiteraard wel te gebruiken voor andere rookwaar, zoals cannabis, marijuana, wiet, kruiden, enz.

Wat is een Shisha?

De Egyptische waterpijp (of Arabische waterpijkp) is bekend onder heel veel verschillende namen. Shisha, Nargila, Hookah, Egyptische Waterpijp zijn slechts enkele synoniemen voor deze overbekende waterpijp. Maar de naam is niet het belangrijkste aan deze waterpijpen. Een shisha ziet er vooral prachtig vormgegeven uit en rookt ook heerlijk.

Het klassieke model shisha kent natuurlijk een sierlijke shisha slang en een prachtig mondstuk. Je verbrandt eenvoudig je kooltje in deze shisha en ademt de rook in. Puur genieten in klassieke stijl. 

Waterpijp vs Shisha

Wat is het verschil tussen een waterpijp en een shisha? Als je het hebt over de klassieke waterpijp met één of meerdere slangen (dus geen bong), dan is er geen verschil tussen een waterpijp en een shisha. Het is slechts de benaming die anders is. Het apparaat, het instrument, is het zelfde. Ook waar de waterpijp vandaan komt, bijvoorbeeld Turkije, India, Egypte of andere Arabaische landen, maakt in principe niet veel uit. De basis van de waterpijp is identiek.

Wat heb je nodig om waterpijp te roken?

Om een waterpijp te roken heb je natuurlijk eerst de waterpijp zelf nodig. Je moet natuurlijk ook iets hebben wat je kunt roken. Dat kan waterpijptabak zijn of de populaiare steam stones. Om de tabak te doen laten branden, of de steam stones hun damp af te laten geven, heb je speciale waterpijpkooltjes nodig. Dit is speciaal houtskool gemaakt voor het gebruik met een shisha. Deze waterpijpkolen moet je op aluminiumfolie leggen en vervolgens de kolen aansteken. Dat gaat het makkelijkst met een speciale torch aansteker. Kijk daarvoor eens in ons assortiment aanstekers. Dit is de basis voor het roken van een waterpijp. UIteraard kan je gebruik maken van een windcover om te gebruiken bij harde wind als je de waterpijp buiten rookt. Als je klaar bent met roken, of voordat je begint met roken, moet je de waterpijp ook schoonmaken. Kijk hiervoor eens in ons assortiment waterpijpaccessoires.
 

Waterpijp roken zonder tabak

Het roken van een waterpijp is niet gezond als je waterpijptabak gebruikt. Er bestaan echter goede tabaksvervangers zoals steam stones. Dit zijn dampstenen die bedrenkt zijn met smaaktvloeistof die je kunt verdampen.Een perfecte oplossing voor mensen die geen schadelijke stoffen van rook willen inhaleren.

Meer weten over waterpijpen / shisha's?

Als je meer over waterpijpen (shisha's) wil weten, lees dan op onze wiki informatie pagina veel meer over waterpijpen. 

 

Koop nu jouw waterpijp in onze online headshop waterpijp-bong.nl !

Klik hier om naar het volledige assortiment waterpijpen te gaan.

Inloggen

account aanmaken