Maakt het aantal slangen op een waterpijp iets uit?

Velen vragen zich af of een waterpijp (shisha) met één slang beter is dan een waterpijp met twee of meer slangen, of juist andersom. Maar wat is nu beter? Maakt het aantal slangen op een shisha iets uit?

Een waterpijp met één slang rookt net zo goed als een waterpijp (shisha) met meerdere slangen. Qua rookeigenschappen maakt het aantal slangen dat je waterpijp heeft dus niets uit. Het voordeel echter van een waterpijp met méér dan één slang is, dat deze makkelijker te gebruiken is met meerdere mensen tegelijkertijd, omdat ieder dan een eigen slang heeft en daardoor de slang niet of minder snel door hoeft te geven. Overigens is het zo dat alle waterpijpen op Waterpijp-bong.nl met één slang eenvoudig uitgebreid kunnen worden naar twee of meerdere slangen. Waterpijpslangen zijn los te koop, als ook benodigde waterpijpslangadapter.

Waar je wel op moeten letten als je alleen rookt met een shisha met meerdere slangen, is dat de andere waterpijpslang(en) luchtdicht zijn. Anders trekt deze tijdens het roken ook lucht aan, waardoor de rook wellicht wat dunner wordt. Als je een waterpijp hebt waarvan niet automatisch de andere ongebruikte slang afsluit, kun je het uiteinde van de slang met je vinger dichthouden, om verlies van zuigkracht te voorkomen. Een andere optie is om de slang er af te halen en de opening te sluiten of door het ventielhuis er (terug) op te monteren. 

Inloggen

account aanmaken