Informatie over bongs

Op deze wiki pagina lees je alles over bongs. Ben je op zoek naar informatie over bongs? Wil je weten wat een bong is? Hoe je een bong moet roken? Of waar je op moet letten bij het kopen van een bong of een onderdeel ervan? Op deze informatiepagina kan je alles teruglezen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Heb je hulp of advies nodig bij kopen of gebruik van een bong? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Hoe vaak en waarom het water in je bong vervangen?

Hoe vaak en waarom het water in je bong vervangen?

Tijdens het roken van een bong wordt deze vies. Niet alleen de bowl, de downpipe en de bong zelf wordt vies, maar natuurlijk ook het water in het reservoir van de bong. Het is van groot belang het water regelmatig te verversen? Maar hoe vaak eigenlijk? En waarom?

Lees meer: Hoe vaak en waarom het water in je bong vervangen?

Wat is een ice bong? En waarom zou je ijs in je bong doen?

Wat is een ice bong? En waarom zou je ijs in je bong doen?

Bong liefhebbers begrijpen waarom het roken van een bong zo fijn is. Het rookt puur en het water zorgt voor een heerlijke smakende hit, door de rook te koelen. Maar ben je bekend met de voordelen van het gebruik van ijs in een bong? Of beter nog, ben je bekend met de voordelen van een ijsbong? 

Als je antwoord nee is, dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel duiken we in de wereld van ice bongs en de voordelen van het gebruik van ijs in een bong.

Lees meer: Wat is een ice bong? En waarom zou je ijs in je bong doen?

Wat is een goede bong?

Wat is een goede bong?

Wat is een goede bong? Om antwoord te krijgen op die vraag moeten we je eerst de verschillen tussen de verschillende soorten bongs uitleggen. Als je namelijk het ene type bong wil gebruiken voor iets waar je een ander type bong eigenlijk voor nodig hebt, dan heb je wellicht geen goede bong (voor jouw gebruikersdoel), terwijl de bong zelf wellicht kwalitatief goed is. En wat is nu eigenlijk een kwalitatieve goede bong? In dit artikel leggen we het je uit!

Lees meer: Wat is een goede bong?

Wat zijn de voordelen van een bong?

Wat zijn de voordelen van een bong?

Je kunt wiet en hasj op allerlei manieren roken, waaronder met een waterpijp, ook wel bong genoemd. Veel stoners zweren erbij: er gaat niets boven het roken met een bong Maar wat zijn de voordelen van een bong? Wat maakt een bong zo speciaal? In dit artikel beschrijven we 8 voordelen van het roken met een bong.

Lees meer: Wat zijn de voordelen van een bong?

Wat is een pre-cooler?

Je hebt de term “pre-cooler” vast weleens gehoord en voorbij zien komen in ons assortiment. Maar wat is een pre-cooler (precooler)? En waar gebruik je een pre-cooler voor? In dit artikel geven we je alle informatie over pre-coolers.

Lees meer: Wat is een pre-cooler?

Welke maat heb ik nodig?

Als je een onderdeel voor je bong wil kopen, of extra accessoires wil toevoegen aan je bong, om je smoke-rig te upgraden, dan is het belangrijk te weten wat voor maat je bong heeft. Daar bedoelen we welke socket maat, de joint size, jouw bong heeft. Ook het type aansluiting is belangrijk, een male of een female aansluiting (mannetje/vrouwtje). Wil je een nieuwe downpipe (downstem / chillum) kopen, dan is het ook belangrijk te weten welke lengte / maat je nodig hebt.

Lees meer: Welke maat heb ik nodig?

Hoe rook je een bong?

De ene bong is een gewone rechte buis zonder poespas. De andere bevat allerlei functies, zoals meerdere percolators en precoolers. Ook zijn er bongs in allerlei groottes, formaten, kleuren en in diverse materialen verkrijgbaar. Allemaal leuk en aardig, maar hoe rook je een bong?

Lees meer: Hoe rook je een bong?

Hoe werkt een bong?

Een bong is een soort waterpijp. Het doel van een bong is het roken van voornamelijk wiet of hasj. Maar hoe werkt een bong eigenlijk?

Lees meer: Hoe werkt een bong?

Hoe maak je een bong schoon?

Het schoonmaken van een bong is erg belangrijk. Een schone bong verbeterd de rookervaring, de smaak en geur van de rook uit een schonen bong is gewoonweg beter. Bovendien ziet een schone bong er ook veel mooier en aantrekkelijker uit. Je bent immers trots op je smoking rig. Dat wil je kunnen showen. Maar hoe maak je dan een bong goed schoon?

Lees meer: Hoe maak je een bong schoon?

Wat is het verschil in materiaal waar de bong van is gemaakt?

Een bong kan van diverse materialen zijn gemaakt, zoals acrylglaskeramiekmetaalhout of bamboe. Ook zie je tegenwoordig steeds meer bongs gemaakt van siliconen. Het verschil in materiaal maakt het mogelijk de bong een ander uiterlijk en uitstraling te geven. Wat zijn de voor- en nadelen van elk materiaal? Maakt het materiaal nog iets uit qua rookervaring? 

Lees meer: Wat is het verschil in materiaal waar de bong van is gemaakt?

Hoe gebruik je een bong?

Met een bong hasj of wiet roken gaat, uiteraard, op een hele andere manier dan het roken ervan in een jointje of in een gewone puurpijp. Een bong is een waterpijp, maar totaal iets anders dan een shisha. Bovendien krijg je met een bong veel meer rook binnen dan met bijvoorbeeld een joint. Dus hoe gebruik je een bong nu eigenlijk? In dit wiki informatie artikel leggen we je stap voor stap uit hoe een bong werkt en hoe je een bong moet roken.

Lees meer: Hoe gebruik je een bong?

Wat is een bong?

wat is een bong

Een bong, wat ook wel een waterpijp wordt genoemd, wordt gebruikt om hasj (hasjiesj), wiet (marihuana, cannabis) of andere geestverruimende middelen mee te roken. In een rook je de hasj of wiet puur, zonder gebruik te maken van tabak, wat je in een joint wel gebruikt. De rook wordt, voordat je het inhaleert en in je longen komt, afgekoeld en gefilterd door water wat in de bong zit. 

Lees meer: Wat is een bong?

Inloggen

account aanmaken