Percolator bongs

Resultaten 1 - 12 van 147

BREIT Shower Head Percolator Black

Klein maar o zo krachtig!

Prijs:€ 29,95

BREIT Shower Head Percolator Blue

Klein maar o zo krachtig!

Prijs:€ 29,95

BREIT Shower Head Percolator Green

Klein maar o zo krachtig!

Prijs:€ 29,95

Black Leaf Belly Bubbler Blue

Kleine schattige bong / bubbler.

Prijs:€ 29,95

GreenLine Space Monkey Perc Ice Bong

Alles in één bong om mee te spacen.

Prijs:€ 32,00

Green Peace Pawn Perc Ice Bong 35 cm

Simpele maar praktische percolator bong.

Prijs:€ 33,00

Black Leaf Percolator Pre-cooler Icebong Black

Coole Duitse kwaliteit bong met ash catcher.

Prijs:€ 34,75

Black Leaf Percolator Pre-cooler Icebong Blue

Mooie en handige pre-cooler bong van Black Leaf.

Prijs:€ 34,75

Black Leaf Percolator Pre-cooler Icebong Sea Green

Smoking rig met percolator en precooler.

Prijs:€ 34,75

Black Leaf Perc. Pre-cooler Icebong Amber

Complete bong set zonder kickhole!

Prijs:€ 34,75

Black Leaf Percolator Pre-cooler Icebong Green

Smoke rig met percolator en precooler.

Prijs:€ 34,75

Black Leaf Percolator Pre-cooler Icebong Pink

Vrouwelijke roze ijsbong met pre cooler.

Prijs:€ 34,75

Bong met percolator kopen

Wil je een bong met percolator kopen? In ons groot assortiment percolator bongs vind je ruim aanbod aan bongs met één of meer percolators, van verschillende soorten en types. Heb je al een een bong zonder percolator? Overweeg dan eens om je bong met een precooler uit te breiden, waarbij de precooler een percolator bong. Zo slag je 2 vliegen in 1 klap.

Wat is een percolator bong?

Wanneer je het hebt over een percolator i.c.m. een bong, dan is een percolator een stuk in de bong dat veel kleine gaatjes of buisjes bevat, waar de rook doorheen moet stromen en zich laat opdelen, om zoveel mogelijk contact met het water krijgt. Een percolator bong kan één of meer percolators bevatten. Niet alleen in het grote waterreservoir, vaak onder in de bong, kan zich een percolator bevinden, ook in de hals of schacht van de bong kunnen aparte ruimtes zijn, waterkamers, waar een dergelijke percolator in kan zitten. In deze aparte ruimte trekt de rook zich doorheen, waarbij er opnieuw contact is met water is.

Een percolator bong wordt vaak afgekort als "perc bong". 

De functie van een percolator bong is dus om zoveel mogelijk interactie van de rook met het water te laten maken. Hierdoor koelt de rook sneller af, wat de hit aangenamer maakt. Ook filtert het water de rook. Filteren door water is weliswaar vrij oppervlakkig. Wil je de rook echt goed filteren, dan zou je een actieve kool adapter kunnen overwegen om op je bong aan te sluiten. 

Wat is een diffuser bong?

Een diffuser is eigenlijk dat stuk waar de rook opsplits in kleine rookdelen, doordat de rook door kleine gaatjes wordt geperst. De term "percolator"en "diffuser" wordt ook vaak door elkaar gebruikt. Hoewel niet helemaal terecht, wat een percolator kan ook bestaan uit een diffuser. 

Soorten percolators

Er bestaan veel verschillende soorten percolators. Elke type percolator heeft zo zijn eigen functie. De bekendste soorten percolators zijn:

 • Honeycomb percolator

  Een honeycomn percolator bong bevat een percolator met een honinggraad structuur. Vaak is dit in de volle diameter van de hals van de bong, voorzien van heel veel kleine gaatjes. Rook dat door een honeycomb percolator bong wordt aangezogen bruist enorm, wat dus zorgt voor veel waterinteranctie.

 • Tree arm percolator

  Een tree-arm percolator bong, vaak ook "octopus percolator" genoemd bevat een dome (een koepel) in de bong, met allerlei buisjes daar aan vast, waarvan vaak elk buisje ook voorzien is inkepingen of "slits" genoemd (dat dus eigenlijk diffusers zijn). Op deze manier wordt de rook ook opgesplitst. Een tree arm percolator bevat tussen de 3 en 8 armen (buisjes)

 • Spiral percolator

  Een spiral percolator bong is een bong waarvan de percolator in de vorm van een spiraal in de hals van de bong zit. Hier stroomt de rook doorheen. Door het grote lengte van het spiraalvormige buisjes kan er veel contact met water (of lucht) gemaakt worden. Het is niet alleen functioneel, het ziet er natuurlijk ook gewoon tof uit.

 • Inline percolator

  Een inline percolator is vaak een horizontaal buisjes met diffusers, gaatjes of inkepingen waar de rook geforceerd verdeeld wordt en daarom veel belletjes in het water veroorzaakt. Een inline percolator (of inline diffuser) is vaak ter vervangen van een losse downstem (downpipe).

 • Drum percolator

  Eem bong met een drum percolator heeft wat weg van een inline percolator. Maar in plaats van een horizontale buis, is een drum percolator vaak trommelvormig, vaak wat groter ook, met heel veel kleine gaatjes. Je kunt het zien als een soort bruisblok. Ook hier geldt dat het vaak het uiteinde is van een vaste downpipe. (fixed downpipe)

Naast deze percolators zijn er nog tal van andere percolators die een afgeleide hiervan zijn. Vaak bevatten percolator bongs meerdere percolators. Of van hetzelffde type, of juiste 2 (of meer) verschillende soorten. Bijvoorbeeld een bong met zowel een honeycomb percolator als een tree-arm percolator.

Voordelen van een percolator bong

Een echte bong liefhebber kiest vaak voor een percolator bong. Maar waarom kiezen deze stoners dan voor juist voor percolator bong? Wat zijn de voordelen van een percolator bong t.o.v.een bong zonder percolator?

 • De rook wordt met een percolator bong beter gekoeld.
  Doordat de rook koeler is, is de rook makkelijker te inhaleren en zorgt dit voor een aangename "hit". Het kriebelt minder in je keel. Vooral als je niet gewend met normaal te roken (zoals een jointje) is een bong (met percolator) ideaal en dus ook geschikt voor beginners.

 • De rook van een perc bong is minder scherp.
  Doordat de rook minder scherp is, kan je ook makkelijker meer rook inademenen en wordt je met een kleine hoeveelheid hasj of wiet veel sneller stoned. 

 • Een percolator bong filtert beter
  Doordat de rook veel meer contact met water maakt, worden er veel onzuiverheden uit de rook gefilterd. Vooral als je een bepaalde aandoening hebt, je de bong voor medicinale toepassing gebruikt, is het verstandig dat de rook zoveel mogelijk wordt gefilterd. Aanvullend hierop is, is gebruik maken van actieve kool filtering.

 • Een percolator bong is niet alleen functioneel, maar ziet er ook stoer uit.
  Een bong met een of meerdere percolators ziet er natuurlijk erg indrukwekkend uit. Het bubbelen van water op meer plekken in de bong is erg gaaf. Ook zijn het opvallende bongs die je (mits goed schoon gemaakt) als je ze niet gebruikt en daarom een mooi plekje op de tafel, kast of dressoir verdient. 

Nadelen van een percolator bong

Percolator bongs hebben ook wat nadelen ten op zichte van een normale bong. Welke nadelen zijn dit?

 • Het aanzuigen van rook gaat zwaarder
  Een percolator zorgt voor meer weerstand, vooral als je bong meerdere percolators bevat. Je moet de rook dus harde aanzuigen. 

 • Een percolator bong is moeilijker schoon te maken
  Een bong wordt snel vies, zo ook de percolator zelf. Een percolator kan je van binnen niet bereiken met een borsteltje. Het schoonmaken van een percolator bong vereist wat meer werk, maar dat is perfect te doen met de juiste schoonmaakmiddel. 

Wat is de beste percolator bong?

Wat is beste percolator bong is, is moeilijk te zeggen. Dat zal voor iedereen verschillend zijn. Want niet alleen de percolator zelf is bepalend, ook het model bong speelt hier een grote rol. Is het een rechte bong met percolators? Is het een beaker bong met een percolator? Of juiste een bubbler, met een gebogen hals? Dit laatste is heel wat anders, ook in gebruik, dan een klassiek gevormde bong. Dit staat dus helemaal los van welke percolator in de bong verwerkt zit en ook het aantal percolators. Wat de beste percolator bong is, zal per persoon verschillen. Een persoonlijke keuze dus.

Hoe maak je een percolator bong schoon?

Het schoonmaken van een percolator bong gaat op dezelfde manier zoals je een normale bong schoonmaakt. Lees hier meer over in ons artikel "Hoe maakt je een bong schoon?"  Het enige verschil is dat geen borsteltjes in de percolator units zelf kan gebruiken. Natuurlijk wel in overige dele, als de boven in de hals van de bong en de downpipe / downstem. Voor de rest is het een kwestie van het meermaals herhalen van het goed laten inweken met schoonmaakmiddeld en vervolgens uit te spoelen. Je percolator wordt dan weer brandschoon, waarbij werklijk elk vuiltje verdwijnt en het er als ongebruikt uit ziet. 

Inloggen

account aanmaken