Bongs

Onze online headshop biedt een fantastisch assortiment bongs en accessoires van diverse materialen.

Bong kopen

Een bong komt voor in allerlei verschillende vormen en groottes, maar in feite is deze waterpijp een alternatieve rookwijze voor wie zijn rookwaren niet in een vloeitje wil op roken. De bong stamt af van de waterpijp die afkomstig is uit het Midden-Oosten. Vaak zijn bongs groot van formaat en meestal grappig vormgegeven. Aan één kant heeft een bong een forse rookkolom (buis) waardoor de rook ingeademd wordt. Doordat de rook kan afkoelen voordat deze geinhaleerd wordt, en dus minder scherp op de keel is, wordt het roken door een bong vaak als plezierig ervaren.

Verschil tussen een bong en waterpijp

Wat is het verschil tussen een waterpijp (sisha, hookah) en een bong. Een bong is een type waterpijp waarbij de buis waar men doorheen rookt, veel dikker is. Deze brede pijp zorgt ervoor dat er extra veel rook in vastgehouden kan worden. Een waterpijp wordt vaak met tabak gerookt, terwijl bongs geliefd zijn onder cannabis rokers. Zowel een waterpijp als een bong is voor diverse rookwaar (kruiden e.d.) te gebruiken.

De gebruikelijke rookmethode is dat de roker wacht tot hij bijna het inademen van de rook compleet heeft, en dan haalt hij zijn vinger weg die op het klapgat (dit is een ventileeropening aan de onderkant van de bong) waardoor alle geconcentreerde rook die in de buis zit ineens wordt geïnhaleerd. Hierdoor heeft de rook een veel sterkere uitwerking. Voor mensen die niet zo vaak of nog niet zo lang roken, kan een of twee keer stevig inhaleren dan ook ruim afdoende zijn om lang stoned te blijven.

Een bong is ook zonder water of met andere vloeistof in de onderzijde van de bong te gebruiken.

Materialen

Een bong kan van diverse materialen zijn gemaakt, zoals acryl, glas, keramiek, metaal, hout of bamboe. Maakt het materiaal nog iets uit qua rookervaring? De een vindt van wel, de ander merkt geen verschil. Een persoonlijke kwestie dus, hoewel een glazen bong roken het prettigst wordt ervaren. Niet alleen qua smaak en rookgebruik, de verschillende materialen hebben ook zo zijn eigen voordelen. Acryl is licht, terwijl glas zwaarder is en dus minder snel omvalt. Aan de andere kant, (dun) glas kan sneller kapot.

 

Lees op onze wiki info pagina veel meer over bongs.

Koop nu jouw bong in onze online headshop waterpijp-bong.nl !

Win een Grace Glass bong SMS actie bij waterpijp-bong.nl

Like ons op facebook en win leuke prijzen!

Inloggen

account aanmaken