Hoe werkt een bong?

Een bong is een soort waterpijp. Het doel van een bong is het roken van voornamelijk wiet of hasj. Maar hoe werkt een bong eigenlijk?

De werking van een bong is eenvoudig. Het doel is om te kunnen roken waarbij de rook door het water wordt gefilterd en gekoeld. 

Om die reden zijn er allerlei extra onderdelen verkrijgbaar, die het mogelijk maken om het contact met het water te vergroten. Dan kan bijvoorbeeld door middel van diffusers in een downpipe / downstem. In plaats van één grote opening aan het uiteinde van de downpipe / downstem, zijn er ook kleinere gaatjes aan het uiteinde. Daar komt de lucht ook doorheen, wat zorgt voor meer belletjes. Hoe meer belletjes, om meer contact met het water. Ook bongs met percolators vergroten het contact aanzienlijk. 

Daarnaast kun je gebruik maken van pre-coolers, waarmee je je bong kunt uitbreiden. Het doel is hetzelfde: de rook extra filteren en koelen.

Door aan de bong te zuigen, zuig je de lucht met de rook door de bongkop, de bowl, heen. De rook gaat dan van buiten, door de bowl, door de downpipe, door het water en komt vervolgens in de rookkamer van de bong en vindt zo de weg omhoog richting je mond en longen. Gebruik je een pre-cooler, dan gaat eerst de rook eerst door het water in de pre-cooler en dan pas uiteindelijk door het water in de bong.

Wil je precies weten hoe moet je een bong gebruiken? Lees dan onze wiki informatiepagina, waar stap van stap beschreven staat hoe moet je een bong klaarmaken, om hem vervolgens te gebruiken om goed stoned te kunnen worden.

 

Inloggen

account aanmaken