• Dagen
  • Uren
  • Min
  • Sec

Tijdens het Pinksterweekend nu 15% korting. Code "EXTRA15".

Wat is het verschil in materiaal waar de bong van is gemaakt?

Een bong kan van diverse materialen zijn gemaakt, zoals acrylglaskeramiekmetaalhout of bamboe. Ook zie je tegenwoordig steeds meer bongs gemaakt van siliconen. Het verschil in materiaal maakt het mogelijk de bong een ander uiterlijk en uitstraling te geven. Wat zijn de voor- en nadelen van elk materiaal? Maakt het materiaal nog iets uit qua rookervaring? 

De ene bongroker, of de echte "pothead", vindt van wel, de ander merkt geen verschil. Een persoonlijke kwestie dus, hoewel de meeste bonggebruikers het liefst een bong van glas hebben.

Bong gemaakt van glas
Het roken met een glazen bong wordt als prettigst ervaren, omdat daar de smaak het zuiverst blijft en het soepel rookt. De rook gaat zich niet aan het materiaal hechten, wat bij andere materialen wel kan. Voor glazen bongs zijn bovendien veel meer accessoires beschikbaar. Je kunt deze echt helemaal uitbouwen tot een super smoking rig. Daarnaast is glas eenvoudig te reinigen.

Bong van natuurlijke materialen
Sommige zweren echter juist bij een zo natuurlijk mogelijk materiaal om te roken, zoals hout of bamboe. Ook keramiek is bij sommige pure smokers erg geliefd. De echte "pot heads" hebben een complete natuurlijke smoke set, om alles zo natural mogelijk te houden. Denk dan aan een grinder van hout, opbergdoosjes van hout of bamboe, houten bowl, enz. Het nadeel van een bong van bamboe is, dat dit juist een natuurlijk materiaal is. En natuurlijke materialen zijn onderhevig aan weersinvloeden, dus temperatuur en luchtvochtigheid / droogte. Het materiaal kan gaan werken. Bij andere materialen heb je daar geen last van.

Een goed alternatief zijn daarom bongs van keramiek. Deze kunnen zeer fraaie objecten zijn, in plaats van een saaie rechttoe rechtaan bong. Vooral als een keramieke bong is ingerookt, geeft dat de beste smaak, volgens mening van sommigen.

Bong van acryl of plastic
Een bong gemaakt van acryl, dus plastic, kunststof, heeft weer zijn eigen voordelen. Vaak hebben bongs van acryl mooie designs, in mooie vormen dat glas of andere materiaal moeilijk kan aannemen. Acryl bongs zijn vaak uitgevoerd in allerlei felle kleuren. Stel je weinig eisen aan een bong en mag een bong niet te veel kosten, dan is een bong van acryl iets voor jou. 

Bong van metaal
Een bong van metaal kan tegen een stootje en heeft deze een bepaalde uitstraling, wat andere materialen niet hebben. Ook zijn deze vaak goedkoop. 

Bong van siliconen
Een siliconen bong kan er mooi uit zien. Doordat ze zacht en flexibel zijn kunnen ze zeer zeker tegen een stootje. Wij van Waterpijp-bong.nl zijn echter geen fan van siliconen bongs. Wij vinden dit te onnatuurlijk, te chemisch en niet passend bij een echte 420 high life beweging. Om die redenen hebben wij siliconen bongs ook niet in het assortiment.

Inloggen

account aanmaken