Waarom heeft de rook te weinig smaak?

Je bent een waterpijp aan het roken, maar je proeft weinig smaak, kan dat diverse oorzaken hebben. In dit artikel leggen we je uit waarom je weinig smaak proeft en wat je er aan kan doen.

Om er voor te zorgen dat je wel veel smaak proeft, moet op de eerste plaats de rook vol en dik genoeg zijn. Dit bereik je door het goed vullen van de tabakskop. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Gebruik je tabak, zorg er dan voor dat de tabak luchtig in de tabakskop zit en de folie er niet tegen aan zit. De tabak, maar ook dampstenen, moeten goed kunnen smeulen, dus er moet voldoende hitte bij kunnen komen.

Als je rook wel goed is, maar als je een nieuwe, ongebruikte waterpijp hebt, is het vaak zo dat de eerste paar rooksessie vrij smaakloos kunnen zijn. Een waterpijp moet je eerst inroken, zodat de smaak niet door de nieuwe onderdelen onttrokken wordt. Tip: rook de waterpijp en/of slang altijd met slechts één smaak tegelijkertijd, zodat de smaak goed tot zijn recht kan komen. 

Tot slot kan het ook aan de tabak of steam stones zelf liggen. Hoe natter deze is, hoe smaakvoller de rook. Wil je van smaak wisselen? Maak eerst je waterpijp, en vooral de slang, goed schoon. Een andere optie is op een aparte slang per smaak te gebruiken. Een andere, voor de hand liggende reden, kan ook zijn dat of tabak of steam stones op zijn. Bij steam stones is het dan zo, dat alle smaakvloeistof verdampt is, waarbij de steentjes dus smaak meer afgeven.

Inloggen

account aanmaken