Hoe groot moet een waterpijp shisha zijn?

Als je voor de keus staat een waterpijp / shisha te kopen, dan heb je ook keus in de grootte van de waterpijp. Wat is goed formaat waterpijp? Hoe groot moet een shisha zijn?

Voor de smaak, rook en plezier maakt het formaat en de grootte van een waterpijp weinig uit.

Als het gaat om de rookervaring is het de air flow wat voornamelijk van belang is. Hoe beter de air flow, hoe beter de rookontwikkeling en het daarmee kunnen verkrijgen van een volle smaak. Een grotere diameter van de pijp en slang zorgt voor een betere air flow, met als bijkomend voordeel dat je minder aan de slang hoeft te zuigen.

Waarom toch een grote waterpijp kopen? Een grote waterpijp heeft niet alleen een mooie uitstraling, ook staan deze stabieler en hebben vaak een grotere rookkamer. Het voordeel van een grotere rookkamer is, dat er meer rook in blijft hangen en dat er minder snel water in de waterpijpslang komt.

Desalniettemin roken kleine waterpijpen bijna net zo fijn. Het grote voordeel is dat je deze makkelijker mee kunt nemen naar het park, camping, festival, strand, enz. Vooral een shisha in een koffer is handig mee te nemen. Bovendien nemen ze in huis en/of tafel minder plek in beslag. 

Inloggen

account aanmaken