Waarom is de rook scherp of vies?

Het komt weleens voor dat de rook van de waterpijp (opeens) vies of scherp smaakt. Er kunnen 4 redenen zijn waarom waterpijp roken soms vies / scherp wordt. Hieronder lees je wat de oorzaak kan zijn en hoe je dit kunt oplossen.

Als de rook van je waterpijp vies of scherp is, kan dat de volgende oorzaken hebben:

Je hebt teveel tabak in de tabakskom gedaan, waardoor de tabak verbrand. Waterpijp (fruit)tabak hoort verhit te worden, zodat het gaat smeulen. Het hoort niet verbrand te worden, zoals in een normale pijp of sigaret. Doseer de tabak beter. Experimenteer met jouw tabakskop wat de beste hoeveelheid

Je hebt teveel kool(tjes) gebruikt, waardoor de tabak te erg verhit wordt en alsnog wordt verbrand. Een andere oorzaak van te grote hitte kan het gebruik van een eventuele waterpijp windcover zijn. Hierdoor blijft de warmte geconcentreerd en kan minder goed weg.

Je hebt te grote gaatjes in de aluminiumfolie gemaakt, waardoor er as van het kooltje in de tabak terecht komt. Dit geeft een vieze smaak aan de tabak, en daarmee de rook, af. Waterpijp-bong.nl heeft folie in het assortiment, waarbij de perfecte gaatjes er vooraf al in gemaakt zijn, voorgeperforeerd folie. Een andere hulpmiddel een gaatjesmaker, waarmee je de perfect gaatjes in je folie kunt maken.

Scherpe rook kan tevens worden veroorzaakt worden doordat de tabak contact maakt met de aluminiumfolie. Net zoals bij het eerste punt hierboven, ligt de oorzaak meestal in het feit dat je dan teveel tabak hebt gebruik, of niet goed verdeeld hebt.

Inloggen

account aanmaken