Wat te doen bij te dikke of te dunne rook?

Je bent een shisha aan het roken, maar de rook is te dik of juist te dun? Hoe komt dit en wat kan je er aan doen?

Dikke rook wordt veroorzaakt doordat de tabak in je shisha te snel verbrand. Prik wat extra gaatjes in de aluminiumfolie rond het kooltje. Hierdoor wordt de lucht in de tabakskop minder heet, waardoor de tabak minder snel opbrand. Verwijder eventueel ook een shisha windcover.

Dunne rook wordt meestal veroorzaakt doordat de tabak juist te langzaam verbrand. Je kunt eventueel meer of grotere kooltjes op de tabakskop plaatsen of een windcover plaatsen, zodat de tabakskop heter wordt. Het zou ook kunnen dat je teveel gaatjes in de folie hebt geprikt. Veel gaatjes zorgt voor meer (koelere) lucht, waardoor het verbranden (smeulen) te langzaam gaat. 

Als de rook te dun wordt, kan het natuurlijk ook zijn dat de tabak en/of het kooltje bijna op is, waardoor de rook afneemt.

Te dunne rook is niet fijn, maar te dikke rook ook niet. Het is een kwestie van uitproberen wat de beste rookdikte voor jouw shisha is en wat je zelf het fijnst vind. Dikke en dunne rook is ook afhankelijk van de grootte van het kooltje, hoeveelheid van de tabak, het volume van de tabakskop, hoeveelheid zuurstof, temperatuur en kwaliteit van tabak.

Als je steam stones gebruikt in je shisha, dan heb je natuurlijk helemaal geen rook. Dan is er alleen maar onzichtbare damp. De vloeistof op de steentjes verdampt en genereert dus geen rook.

Inloggen

account aanmaken