Hoe gebruik je een vaporizer (met een bong)?

Hoe gebruik je een vaporizer (met een bong)?

Veel stoners gebruiken naast (of in plaats van) een bong of de standaard joint een vaporizer, of willen deze gaan gebruiken. Maar hoe gebruik je een vaporizer? En hoe kan je een vaporizer koppelen aan een bong? 

Er bestaan verschillende soorten vaporizers in verschillende prijsklassen. Daarnaast is er nog een onderscheid tussen een desktop (tafelmodel) vaporizer en een portable (draagbare) vaporizer. Ook is er nog een verschil tussen vaporizers die bedoeld zijn voor droge kruiden (vaak wiet) en voor wax, concentraten en/of oliën. Niet elke vaporizer is voor elke substantie geschikt. Ook kan je niet elke vaporizer koppelen aan een bong. NIet dat dat persé hoeft, maar veel gebruikers vinden het prettig om de voordelen en het gebruik van beiden soorte apparaten tegelijk toe te kunnen toepassen.

Ben je op zoek naar een draagbare vaporizer die alle soorten te vapen materialen aan kan én op een bong is aan te sluiten, kijk dan eens naar de Flowermate V5.0S Mini Pro Black of de Boundless CFX Vaporizer.

Vaporizer voor wiet

Als je een vaporizer voor wiet wil kopen, dan heb je legio mogelijkheden. Vergis is echter niet bij de draagbare vaporizer dat deze niet allemaal voor wiet en andere droge kruiden bestemd is. Als je bij de standaard tabakszaak vraagt om een vaporizer of "vape pen", dan is deze bedoeld voor allerlei liquids, het e-smoken, als vervanging van een normale sigaret. 

Een vaporizer voor wiet verdampt de wiet door deze in een verhittingskamer te verhitten tot het punt dat er damp uit de wiet vrijkomt. De wiet wordt daardoor dus niet verbrand maar verdampt. Het verdampen van wiet heeft diversen voordelen. Je kunt hiermee, bij goed gebruik, het meeste uit je wiet halen.

De juiste temperatuur om te vapen

De juiste temperaturen om te verdampen vapen

Alle vaporizers werken in de basis allemaal hetzelfde. Natuurlijk zijn er grote verschillen, ook het verschil tussen analoge en digitale versie wat betreft temparatuurbeheer, maar het doel is om de juiste temperatuur in te stellen voor het het verdampen van je te verdampen materiaal. Wat de juiste temperatuur is, hangt af wat je wil vapen en welk effect je wil bereiken. Zoek dan in de tabel op welke temperatuur jij nodig hebt voor jouw vape.

Desktop vaporizer gebruiken

Een desktop vaporizer, een tafelmodel voor thuisgebruik, hebben vaak een bowl of schaal in een glazen koepel waar je je wiet of andere te verdampen materiaal in kan doen. Ook kan het zij dat deze vaporizers een slang hebben met een glazen aansluitstuk. In dit glazen deel zit een gaasje. Deze vaporizers zijn alleen te gebruiken voor wiet en andere droge kruiden. Je doet je wiet in deze adapter, of je legt het in het schaaltje en als de vaporizer de juiste temperatuur heeft kan je beginnen met het inademen van de damp. 

Portable vaporizer gebruiken

Flowermate portable vaporizerEen portable vaporizer, een draagbare vaporizer of zakvaporizer (vape pen) kan je overal gebruiken. De procedure om deze te gebruiken verschilt per model, maar bij een standaard vape pen zijn de stappen als volgt:

  1. De bowl bevindt zich waarschijnlijk onder het mondstuk. Schroef het eraf en doe je vermalen wiet erin. Stop de bowl niet te vol en stamp de cannabis ook niet aan. Dit heeft mogelijk een negatieve invloed op je ervaring.

  2. Schroef het mondstuk weer op zijn plek en zet het apparaat aan. Meestal dien je een aantal keren op een knop te drukken. Zet vervolgens de vaporizer aan je lippen als hij instant verwarmt. In andere gevallen wacht je tot de gewenste temperatuur bereikt is.

  3. Zet het mondstuk aan je lippen. Druk op de knop (indien aanwezig) en inhaleer langzaam en gelijkmatig. Inhaleer niet langer dan 4 of 5 seconden als je onbekend bent met vapen. Als je langer inhaleert, moet je vaak hoesten. Bij een kortere inhalatie krijg je echter niet genoeg damp.

  4. Na een aantal trekjes moet je waarschijnlijk de bowl opnieuw vullen. Schroef hiervoor het mondstuk los, leeg de inhoud van de bowl in een asbak en herhaal de stappen van hierboven.

  5. Als je je vaporizer een paar keer hebt gebruikt, moet je hem reinigen. Houd je daarbij aan de handleiding en sla deze stap niet over. Een langdurig smerige vaporizer loopt mogelijk permanente schade op

Vaporizer met een bong gebruiken

Sommige draagbare vaporizers zoals de Flowermate V5.0S Mini Pro Black hebben een waterpijpadapter. Hiermee is het mogelijk de vaporizer om de socket van je bong aan te sluiten. De procedure van het gebruik van de vaporizer is hetzelfde, maar je inhaleert door de bong. 

Door een vaporizer met een bong te gebruiken, heb je het beste van twee wereld. Je hebt de damp van de vaporizer, en je hebt alle koeling en filter functionaliteiten van je bong. Dat niet alleen, ook de ervaring, de 'exeperience' van het gebruik van een bong is natuurlijk onmisbaar. Het geborrel van het water, in het basis reservoir, in de precooler, in de verschillende percolators hoort natuurlijk bij de algehele beleving van het knetter stoned worden. Een vaporizer is handig voor onderweg en heeft zeker ook zijn gezondheidsvoordelen. Er gaat alleen niets boven het gebruik van een bong. Dus het beste is om deze twee met elkaar te combineren!

 

Inloggen

account aanmaken