Een dagje mee met Potmamma en haar reuma

  • Geschreven door: Waterpijp-bong.nl
  • Publiceren in Blog
Wiet als pijnstilling bij reuma

Blogster Potmamma heeft reuma en neemt je mee met een dagje uit haar leven, waarbij het gebruik van wiet haar medicijn is tegen reuma. In deze blog lees je hoe en welke puurpijp, vaporizer en bong ze hier als ervaringsdeskundig bij gebruikt.


Er zijn er veel die vragen hoe ik mijn dag door kom, en hoe vaak ik naar de huisarts ga en wat voor medicijnen ik gebruik. Ik ga het jullie uitleggen, daar mijn dagen lang zijn en soms wat moeizaam maar er is altijd groen licht aan de horizon ????.

Naar de huisarts ga ik nooit. Ik was er 2 jaar geleden voor het laatst met mijn dochter en toen zei ze:  "hé. dat is leuk, nieuwe bewoners". Ik heb haar uitgelegd dat ik hier al 20 jaar woon en nog geen gebruik heb gevonden voor een huisarts. Mijn dochter helaas wel, want die had haar voet onder de grasmaaier doorgehaald. Ik heb haar eerst stijf gescholden, toen haar voet gekoeld en haar toen bij de huisarts gebracht. De uitslag? 7 Gebroken tenen, en ze betreurde het enorm dat ze niet tegen cannabis kan. Die gaat echt van 1 druppel wietolie gewoon plat. Ze heeft 9 maanden betaalde vakantie gehad, en helemaal goedkomen doet het helaas nooit meer.

Wiet als pijnstilling bij reuma

Maar goed we dwalen af. Ik gebruik ook geen pijnstillers, of antibiotica. Een pilsje op zijn tijd, dat is mijn enige zonde. Maar mijn dag begint eigenlijk al voor ik in bed stap, want dan pak ik zo’n 20 druppels wietolie, want anders kom ik uren later mijn bed niet eens uit. Mijn wekker staat de meeste dagen voor 4 uur, mijn kids beginnen vroeg en ik vind het belangrijk dat ik er ben. Als ik mijn bed uit ben is mijn eerste run weer naar de olie, die ik met een warm kopje hele sterke thee naar binnen werk. En dan ga ik ontbijt maken voor iedereen en dan kunnen de druppels die wel even tijd nodig hebben rustig inwerken. Tegen 06.00 is iedereen wel weg en is het tijd voor een heerlijk bakje koffie, nope geen instant,  geen machine, maar een ouderwetse percolator op de houtkachel of op het petroleum stel. Als mijn bakje klaar staat, dan pak ik daar het liefste mijn puur pijp bij, ik heb zo’n luxe met zo’n filter, ik ben een muts wat dat betreft maar ik vind de smaak van verbrande wiet nog steeds niet prettig en deze pijp maakt het prima te doen. Hij is simpel, erg mooi en goed schoon te maken. Ik heb de brons kleurige van Black Leaf, wat ik het voordeel vind van zo’n pijp is dat je op een hele snelle manier van je wiet kunt genieten en dan voornamelijk van de werking, want ook al heb ik mijn druppels op, die werken toch anders als de wiet uit zo’n pijpje. De druppels halen het scherpe randje er af en zorgen er voor dat ik ontspannen kan slapen, maar als er wat gedaan moet worden dan heb ik echt meer nodig, met 2 of 3 haaltjes voel ik de pijn al wegtrekken en tegen de tijd dat de koffie op is en mijn pijpje leeg kan ik een paar uur aan de gang zonder dat je ziet dat ik wat mankeer.

brons kleurige puur pijp black leaf

 

Cannabis het beste medicijn tegen pijn

Tegen de middag word het wel weer tijd voor en een hapje eten en het ontspannen van de gewrichten, dan heb ik er de tijd voor en zet ik mijn Arizer Extreme Q - Tafel Vaporizer neer. Ik vind als je gaat zitten eten, wil je niet ook nog rook naar binnen werken. De Arizer Extreme Q kun je heel goed op temperatuur afstellen, zodat je je wiet precies zo kunt gebruiken als dat op dat moment nodig is. Na het gedane arbeid in de middag heb ik echt iets nog wat voor een langere diepte werking zorgt, want de dag is nog lang. Dus ik stel hem af op 160 graden zodat de wiet niet verbrand en zijn terpenen behoud, en dat zorgt er voor dat de verkrampingen in mijn spieren weer verdwijnen en mijn gewrichten weer wat ruimte hebben (je humeur word er ook beter van). Als reuma ergens een inpakt op heeft dan is het wel je humeur, niet vanwege de pijn maar wel vanwege het feit dat je van alles wilt doen en sommige dingen gewoon niet gaan. Maar met cannabis kun je gelukkig nog heel veel, en doordat er zoveel manieren van gebruik zijn is het voor mij nog steeds het beste medicijn wat er is.

Zonder vaporizer durf ik eigenlijk de deur niet uit.

We gaan verder en nu niet denken dat ik de hele dag stoned ben, want dat is niet zo. Ik gebruik het met zoveel regelmaat dat ik daar geen last meer van heb. Na de middag is het tijd voor de boodschappen en behalve de tassen neem ik ook altijd een vaporizer mee. In mijn geval de Arizer Solo II Black Vaporizer.

Arizer Solo II Black Vaporizer

 

Ik heb hem niet altijd nodig, maar zonder durf ik eigenlijk niet de deur uit ,want als er door verkeerd tillen wat verkeerd schiet dan doe ik daarna niet veel meer. En daar sta je dan met je kar vol boodschappen. Het is me één keer gebeurt dat een medeshopper spontaan aan me vroeg of ze mijn boodschappen op de band moest zetten en dan voel je je echt ineens heel erg oud. Ik was heel dankbaar voor de hulp, maar ik voorkom dit liever. Een vaporizer is echt een persoonlijk dingetje. Ga je voor gemak, voor inhoud (ze hebben niet allemaal de zelfde maat kamer) of wil je dat het er toppie uitziet. Ik ben makkelijk; hij moet een flinke kamer hebben en qua temperatuur ruim instelbaar zijn, want als ik pijn heb wil ik graag een snelle werking. Dus een vape die, die temperatuur aankan, en valt het nog wel mee en heb ik alleen een spier verrekt dan graag de temperatuur wat lager en het is ook wel prettig als hij snel op temperatuur komt. De werking van de vaporizer zit tussen de puur pijp en de tafel vape in. Als je de temperatuur goed instelt is de smaak prima te doen en de werking erg snel, over het algemeen heb ik aan 2x inhaleren genoeg en kan ik weer verder. Ik klaag niet veel om dat ik over het algemeen niet zonder cannabis kom te zitten ???? er zijn wel eens dagen dat ik me per ongeluk goed voel, en s ’morgens zonder wat te pakken aan de gang ga, kom je mij dan tegen koffietijd tegen dan kun je echt beter wachten tot na de koffie en mijn pijnstilling.????

Bong roken ter ontspanning en tegen de pijn

Na de boodschapjes ga ik mijn hondjes uitlaten. Ik heb er 6 en dat kan ik gelukkig op eigen terrein. Het wordt tijd om het avondeten klaar te maken en als iedereen dan weer voldaan is neergeploft dan zet ik voor mijn zoon en mij de bong klaar. Die heeft ook een zwaar beroep en dan werkt dit heerlijk voor de ontspanning van alles wat zeer doet, en het zorgt er voor dat je nog wat kunt doen na het eten en dat je niet van de pijn onderuit zakt en de boel de boel laat. Ik ben persoonlijk groot fan van een goede icebong met precooler, die haalt voor mij het scherpe randje van de rook af, en de gekoelde rook is gewoon heel erg prettig om te inhaleren. De pijnstilling is bijzonder snel, en afhankelijk van wat je er in stopt komt het ook best wel aan, maar het is avond dus dat mag best. Een half uurtje na de bong zijn we wel weer in staat om wat te doen, en bij mij is dat net zoals bij mijn zoon meestal een rondje gamen, en als ik niet de bong na het eten zou hebben gebruikt zou ik dat niet kunnen, want dan zitten mijn vingers zo vast in een kramp. Kun je wiet niet makkelijker gewoon roken, ja vast wel, maar dit is zoveel lekkerder. Je drinkt een glas wijn ook niet uit een plastic beker, dus ik heb ook al een mooie verzameling met rare en mooie bongs en waterpijpen. Het is gewoon mooi om na het eten zo’n apparaat op tafel te zetten en te vullen, het hele ritueel zegt gewoon, je bent klaar en mag het nu rustig aan doen en dan heb je al de helft gewonnen, want mind set is gewoon heel belangrijk. Het leven is te kort om niks aan je pijn te doen, want met pijn doe je gewoon niks meer.

Neem de tijd om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt en wat er in je budget past, er is zoveel moois te koop en je hoeft niet met het duurste te beginnen. Mijn eerste pijpje was een handgesneden pijpje uit Indonesië en dat koste echt heel weinig. Maar ik heb hem nog steeds en hij word nog steeds gebruikt. Denk na over waar je je eerste pijp, bong of vape voor wilt gebruiken en ga dan zoeken wat daar bij past. Ze zijn in grote lijnen gelijk maar toch ook allemaal net een beetje anders. En voor het smakelijkste resultaat, rook je wiet die de tijd heeft gehad om te curen, want een slechte ervaring heb je zo en dat is niet nodig.

Je hebt de tijd genomen om een mooi plantje te kweken, neem er dan ook de tijd voor om er wat moois mee te doen. Voor mij is het nu weer langzaam bedtijd en ga ik weer naar mijn druppels, ik zou zeggen kijk op je gemak de site rond en neem de moeite om alle beschrijvingen te lezen, je bent nooit te oud om te leren. Dus kijk en vergelijk en zoek dan uit wat er bij je pijn en je budget past, er is altijd wel een manier van cannabis gebruiken die bij jou ,je smaak en je pijn past.

Namastè lieve vrienden and me the pot be with you ????

Potmamma

"Je zit nooit zonder wiet, je bent gewoon onderweg naar de volgende."

Tagged under: reuma pijnstilling medicijn

Inloggen

account aanmaken