De pure joint vs de traditionele Hollandse joint met tabak

  • Geschreven door: Stone-O
  • Publiceren in Blog
De pure joint vs de traditionele Hollandse joint met tabak

Column van Stone-O : In Nederland, wietland numero uno van oudsher, hebben wij een unieke en vreemde gewoonte. De gemiddelde blower zal zijn joint, stickie, blow; hoe je het ook noemen wilt, niet puur draaien maar voorzien van tabak. Waarom? 

Joint roken zonder tabak

Ik heb zelf een jaar of 8 joints met tabak gerookt, maar de meest recente 5 jaar van mijn 13 jaar durende blow carrière zijn een stuk smaakvoller en aangenamer sinds ik hiermee gestopt ben. Mijn filosofie was zoals die van zo vele; ik doe veel langer met mijn wiet wanneer ik deze combineer met tabak. Echter is dit een illusie en absoluut niet de werkelijkheid! Een joint met tabak laat je veel sneller een tweede joint op steken… voor mijzelf betekende dit dat ik wellicht voltrots kon zeggen nee ik rook niet; althans geen tabak… maar dat ik ondertussen evenveel of zelfs meer joints per dag rookte als een stevige tabaksroker sigaretten.  

Na een korte overgang periode waarbij de nicotineverslaving zijn ware gezicht laat zien, zal het puur roken een aangenamere en smaakvollere ervaring bieden. Een kanttekening hierbij is dat goede wiet meer tot zijn recht komt, maar slechte wiet heeft niks meer om zich achter te verbergen. Veelal wil de wiet uit de koffieshop niet goed branden wanneer je deze puur rookt; er zitten nog veel restante voeding in het product wat een goede verbranding verhinderd. De as zal vaak zwart van kleur zijn in plaats van een grijze massa welke volledig tot stof te reduceren valt. Een nadeel wellicht, maar dit betekent dat een product wat slecht voor je lichaam is, onprettig is om te consumeren, feitelijk dus een voordeel. 

Pure wiet joint

Een pure joint van goede wiet, iets lekkerders vind je niet! Wanneer je een haal neemt zal dit geruisloos plaatsvinden zonder raar geknetter. De rook die je mond vult brengt als het ware een laagje hierin aan. Dit laagje resulteert in een fantastisch mond gevoel en smaak. Vervolgens vindt de rook zijn weg naar je longen waar deze aan het werk gaat. Wanneer je nog niet gewend bent aan pure wiet kan de hoge concentratie werkzame stoffen tot hoesten leiden, ook het conflict tussen tabak en wiet kan een reactie veroorzaken welke tot hoesten zal leiden. Dit laatste effect zal naar mate de tijd vordert verdwijnen, het eerste effect kan zijn kop nog weleens opsteken wanneer je bijzonder sterke en/of smaakvolle wiet rookt of een concentraat. Een goed teken dus! Je hebt kwaliteit in je handen! Bij het uitblazen zal een intense smaak ervaring je overvallen en al je aandacht op eisen! Hierna begint het onbesmeurde effect, je krijgt het warm, standaard gedachtepatronen verdwijnen naar de achtergrond, nieuwe gedachtes betreden de voorgrond, er ontstaat honger en je hoop om iets te onthouden kun je beter meteen het raam uitgooien. Je bent knetter, apen knetter; en wat voelt dat ontzettend lekker zonder het traag makende, ader vernauwende effect van tabak. Eindelijk wiet, wiet zoals het bedoeld is in al haar groene glorie. 

Pure wiet vormt een intense heerlijke ervaring, een ervaring welke je; wanneer je er eenmaal aan gewend bent, nooit meer zult willen besmeuren met tabak! 

Vanaf hier is de stap naar een pijp, bong of whatever ook kleiner! Wie moet er überhaupt aan denken tabak in een bong te roken?!? Zegt dat niet genoeg? 

Goede lange vloei en tips voor een joint

Wanneer je een pure joint wilt roken is het belangrijk dat je met liefde en passie de joint draait, niet te strak en zeker ook niet te los. Actieve kool tipjes zijn een enorme aanvulling en kan ik zeker aanraden! Niet alleen is het gebruik van actieve kool gezonder (het haalt de schadelijk stoffen uit de rook), ook komt het de smaak van wiet ten goede. Gebruik uiteraard ook goede lange vloei voor een joint, het liefst van ongebleekt papier, want  ook dat is gezonder en ook lekkerder, maar ook beter voor het milieu.

Wanneer je de joint eenmaal gedraaid hebt volgt een belangrijke stap welke absoluut niet overgeslagen mag worden! Neem de joint in de mond en neem een trekje terwijl deze uitstaat; een smaak welke zeer gelijk is aan de geur van de wiet waarvan de joint gedraaid is zal je mond vullen! Een heerlijk onderdeel van de ervaring dat onder geen beding overgeslagen mag worden! Vervolgens is het tijd om de joint aan te steken zoals gewoonlijk; houdt hierbij wel rekening met het feit dat wiet minder gemakkelijk brandt als tabak, doe het rustig en met aandacht. Wanneer de joint eenmaal goed brand kun je je eerste goede hijs nemen. Als je geen hijs neemt van de joint houdt deze dan met zijn brandende kop naar beneden; wanneer je kwaliteitswiet hebt zal er spoedig een ring van olie rondom de brandende kop vormen, wanneer je je haaltje neemt houd je de joint weer horizontaal en zal de vrijgekomen olie verbranden. 

Kies voor smaak, kies voor effect, kies voor wiet; en laat die bruine tabak lekker buiten beschouwing. 

Inloggen

account aanmaken