• Dagen
  • Uren
  • Min
  • Sec

Tijdens het Pinksterweekend nu 15% korting. Code "EXTRA15".

De betekenis achter de term "420"

  • Geschreven door: Waterpijp-bong.nl
  • Publiceren in Blog
De betekenis achter de term

Binnenkort is het 4/20 en dat vieren we met een kortingsactie! Maar wat betekent "420" nu eigenlijk? De term "420" is in de loop der jaren synoniem geworden met cannabisgebruik en -cultuur. De oorsprong van deze term is omhuld met stedelijke legendes en verhalen, maar de meest geaccepteerde verklaring traceert het terug naar de jaren 70 in Californië, Verenigde Staten.

De populairste oorsprong van "420" wordt toegeschreven aan een groep tieners, bekend als de "Waldos," van de San Rafael High School in Californië in 1971. De Waldos hadden een standaard ontmoetingstijd na school om samen cannabis te roken, die tijd was 16:20 (4:20 pm). De term "420" werd hun code voor het roken van cannabis en uiteindelijk voor cannabis zelf.

De connectie van de Waldos met de rockband Grateful Dead, die in hetzelfde gebied woonde en rond die tijd populair was, speelde een sleutelrol in het verspreiden van de term. De Waldos hadden verschillende connecties met de band, en het gebruik van "420" verspreidde zich binnen de Grateful Dead community. Door de tours en volgelingen van de band werd "420" een deel van de grotere cannabiscultuur.

420

"420" is sindsdien geëvolueerd tot een wereldwijd fenomeen binnen de cannabisgemeenschap, met verschillende betekenissen en gebruiken. Het dient als een soort codetaal of in-joke, een symbool van herkenning en solidariteit onder gebruikers van cannabis.

April 20 (4/20 in de Amerikaanse datumnotatie) is ook uitgegroeid tot een soort onofficiële feestdag voor cannabisliefhebbers, bekend als "Weed Day" of "Marijuana Day". Op deze datum komen mensen samen om cannabis te consumeren, te protesteren voor de legalisering, of simpelweg hun liefde voor de plant te vieren. Het nummer 420 wordt ook gebruikt in een verscheidenheid aan cannabis gerelateerde producten, evenementen en bedrijfsnamen, waarmee het een commercieel aspect heeft gekregen in de cannabisindustrie.

De term "420" is dus niet alleen een tijdsaanduiding maar heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk cultureel en sociaal fenomeen binnen de cannabisgemeenschap, met historische wortels die bijdragen aan zijn mystiek en brede herkenning.

Lees hier een uitgebreider artikel over de oorsprong van de term 420.

420 korting

Deze populaire dag onder de cannabisgebruikers vieren we uiteraard door een leuke kortingsacties er tegenaan te gooien. Krijg tot en met 20 april een korting van 20% door de kortingscode "420" te gebruiken. (deze korting is niet geldig op reeds afgeprijsde artikelen of vaporizers)

Inloggen

account aanmaken