Informatie over E-sigaret

Inhoud:
- Wat is de E-sigaret?
- Hoe werkt het?
- Welke sigaret is het beste?
- Stoppen met roken
- Onderhoud van je E-sigaret
- Wanneer is elektronisch roken niet geschikt? 

Wat is de E-sigaret?

De elektronische sigaret is een vervanger voor de normale sigaret. Je inhaleert slechts waterdamp, enkele smaakstoffen en desgewenst nicotine.

Is de e-sigaret onschadelijk? Dit geldt wel voor de e-sigaret als deze is uitgerust met patronen zonder nicotine. Wanneer u ervoor kiest patronen met nicotine te gebruiken, houdt u er dan rekening mee dat nicotine over het algemeen wordt beschouwd als stof die schadelijk is voor het lichaam.

Hoe werkt het?

Het nieuwe roken werkt gemakkelijk. De E-Sigaret bestaat uit een batterij en een patroon. Wanneer u een trekje neemt, wordt de microchip in de batterij door de aangezogen lucht geactiveerd en deze geeft een signaal af aan de verdamper (atomizer) in het patroon. De atomizer verdampt op zijn buurt de vloeistof in het patroon en zorgt voor de dampontwikkeling. Een patroon staat gelijk aan ongeveer 16-18 normale sigaretten en de batterij gaat een half patroon mee totdat deze weer opgeladen dient te worden.

Meeroken is verleden tijd
Doordat er geen rook door verbranding ontstaat, is er geen sprake van meeroken voor uw omgeving.

Geen kankerverwekkende stoffen
Als je 'rook' uitblaast via de e-sigaret, dan is dit geen echte rook, maar waterdamp. Zo krijgt je geen kankerverwekkende stoffen meer binnen.
 

Overal te gebruiken
Omdat je geen rook maar waterdamp uitblaast, kunt je de E-Smoking Premium overal gebruiken. Zelfs in de horeca!

Welke sigaret is het beste?

De E-Smoking Premium is veruit het beste model op dit moment verkrijgbaar; deze e-sigaret is net zo lang als een normale sigaret. Daarbij is de Premium een stuk dunner dan andere sigaretten, waardoor deze natuurlijker aanvoelt. De E-Smoking Premium werkt in tegenstelling tot zijn voorgangers en concurrenten niet meer met een losse atomizer (verdamper). Elke navulling (patroon) heeft een eigen verdamper, wat voor een verhoogde dampproductie zorgt.

Welke sterkte patronen zijn voor mij geschikt?
Hoog (16 mg): zware shag rokers of normale sigaretten rokers die een pakje of meer per dag roken.
Middel (11 mg): halfzware shag rokers of normale sigaretten rokers die minder dan een pakje per dag roken.
Laag (6 mg): rokers die lightsigaretten gebruiken.
Zonder nicotine: mensen die al gestopt zijn met roken, maar de gewoonte missen.

Belangrijke opmerking! Bovenstaande richtlijnen zijn indicaties. Elke gebruiker kan sterktes anders ervaren. Het staat een gebruiker vrij een andere keuze te maken.

Stoppen met roken

De elektronische sigaret (of elektrische sigaret) voelt en smaakt als een echte sigaret en ziet er ook zo uit. Het verschil? Met de e-sigaret inhaleert u waterdamp, aangevuld met smaakstoffen. Zo kun je gewoon blijven roken, maar dan zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid en omgeving. Nog niet bekend met het nieuwe roken? Het filmpje hieronder geeft alle belangrijke informatie.

De voordelen:

- Geen teer en andere gifstoffen in uw longen

- Geen tabak, dus geen rooklucht in kleding en huis

- Passief meeroken is verleden tijd

- Elektronisch roken is goedkoper

Ben je al jarenlang een verstokt roker? Dan kun je ook kiezen voor elektronische sigaretten die nicotine bevatten. Je hebt dan geen last van ontwenningsverschijnselen en kun je zelfs geleidelijk aan overstappen op e-sigaretten zonder nicotine. Weg met die vieze nicotinekauwgom en kleverige nicotinepleisters. Vanaf nu hoef je helemaal niet te stoppen met roken. Stap over op de elektronische sigaret van E-Smoking en ontdek dat genieten van roken nog steeds kan. Zonder moeite en zonder bezwaren.

Onderhoud van je E-sigaret

De levensduur van je elektronische sigaret wordt mede bepaald door de manier waarop je er mee omgaat.
De E-Smoking sigaretten zijn kleine elektronische apparaten. Behandel ze ook als zodanig.

Maak je mondstukje regelmatig schoon en vul voorzichtig bij. Hijs ook niet harder aan je E-sigaret dan dat je aan een normale sigaret zou doen. Ga er normaal mee om. Al deze kleine handelingen zorgen ervoor dat je langer kunt genieten van je elektronische sigaret!

Wanneer is elektronisch roken niet geschikt?

Hoewel de e-sigaret dé vervanger is voor de normale sigaret, en voor rokers dus een uitkomst biedt, is deze voor een aantal groepen niet geschikt. Als u tot één van onderstaande groepen behoort, dan kunt je de e-sigaret helaas niet gebruiken:

- Zwangere vrouwen
- Vrouwen die borstvoeding geven
- Personen onder de 18
- Personen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten
- Personen met een verhoogde bloeddruk
- Personen die medicatie gebruiken tegen depressies of astma.
- Diabetici

 

Inloggen

account aanmaken