Waterpijp-bong.nl

Welkom in de Nederlandse online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist.


ACTIE: SUMMER SALE 2019 VERLENGD

Onze Summer Sale 2019 van eind juni is wegens groot succes weer terug en dit keer met een langere looptijd! 

Profiteer van 10% korting en ga relaxt de zomer in! Gebruik hiervoor kortingscode "ZOMER2019". Deze kortingsactie is geldig t/m 31 juli 2019.


Waterpijp-bong.nl is de beste shop voor het kopen van een goede waterpijp of bong en andere 420 artikelen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Naast ons breed en groeiend assortiment bongs, waterpijpen en shisha's, bieden wij ook pijpen, one hitters, vaporizers, lange vloei, grinders en diverse andere accessoires en benodigdheden voor rokers. Ook voor vervangende onderdelen voor je waterpijp, bong of smoking rig en allerlei andere smoke gerelateerde producten ben je bij ons aan het goede adres.

Onlangs toegevoegd wiki-artikel

Hoe bewaar je waterpijptabak en steam stones?

Waterpijptabak, fruittabak of steam stones (dampstenen) zijn vochtig. Het is daarom belangrijk deze goed te bewaren, zodanig dat het niet uitdroogt Maar hoe bewaar je waterpijptabak of steam stones het beste?

Lees meer...

Informatie over bongs

Inhoud:
- Wat is een bong?
- Hoe gebruik je een bong?
- Wat zijn de voordelen van een bong?
- Wat is het verschil in materiaal?
- Hoe maak je een bong schoon?

Wat is een bong?

Een bong, ook vaak aangeduid als waterpijp, wordt gebruikt voor het roken van hasj, wiet, tabak of andere middelen. Doordat de rook kan afkoelen voordat deze geïnhaleerd wordt, en dus minder scherp op de keel is, wordt het roken door een bong vaak als plezierig ervaren.

Wat is het verschil tussen een waterpijp (sisha, hookah) en een bong? Een bong is een type waterpijp waarbij de buis waar men doorheen rookt, veel dikker is. Deze brede pijp zorgt ervoor dat er extra veel rook in vastgehouden kan worden. Een waterpijp wordt vaak met tabak gerookt, terwijl bongs geliefd zijn onder cannabis rokers. Zowel een waterpijp als een bong is voor diverse rookwaar (kruiden e.d.) te gebruiken.

Er wordt beweerd dat het gebruik van waterpijpen dateert uit 1100 voor Christus. Archeologen hebben in Ethiopie de eerste modellen van de waterpijp gevonden die bestaan uit een ondergronds ‘koelsysteem’. Hierbij werd een fles gevuld met hete steenkolen begraven in een gat vlak onder de grond, met hier bovenop de hennep. Een mondstuk verbonden aan de 'pijp' iets verderop zorgde er voordat de gebruiker de rook kon inhaleren.
Ten tijde van de ontdekking werd aangenomen dat Arabische ontdekkingsreizigers halverwege de dertiende eeuw cannabis en pijpen meenamen naar Afrika. Aangezien deze ondergrondse pijpen ook zijn aangetroffen in Centraal-Azie en zo veel leken op de pijpen die in Afrika zijn gevonden, ging men uit van een soort culturele verbintenis.
Later werd duidelijk dat de pijpen die men aantrof in Afrika eigenlijk ontworpen waren voor het roken van cannabis, en niet voor tabak. Archeologen hebben immers bewezen dat men in Afrika voornamelijk tabak snoof en kauwde, en niet zozeer rookte.

Pijpen die meer lijken op de bong zoals die vandaag de dag bekend is stammen uit Thailand, en waren gemaakt van bamboe. Dit is ook waar de bong zijn naam aan ontleent; Bong is een verbastering van het thaise woord Baung. De naam ‘bong’ is overgenomen door hippies in de jaren ’60, die zorgden voor de introductie van de waterpijp in de westerse maatschappij. Pas in 1971 werd het word ‘bong’ officieel opgenomen in woordenboeken.

Hoe gebruik je een bong?

Eerst moet het reservoir, of de voet, gevuld worden met water. Hiervoor kunnen ook andere vloeistoffen worden gebruikt, maar ze mogen niet schadelijk zijn. Aangezien THC oplosbaar is in alcohol, zal het gebruik van alcoholhoudende drank ervoor zorgen dat er wat THC verloren gaat.
Het te roken materiaal wordt in de kop van de bong geplaatst. Een metalen gaasje kan nodig zijn om te voorkomen dat de kop verstopt raakt. De gebruiker plaatst zijn lippen tegen het mondstuk en inhaleert, wat ervoor zorgt dat de vlam in de richting van het materiaal wordt ‘gezogen’.
Als de gebruiker inhaleert, verplaatst de vlam van de aansteker zich naar het te verbranden materiaal en wordt op deze manier verhit. De rook verplaatst zich nu door de holle pijp van de bong. De rook stijgt op uit het water, en is nu afgekoeld. De rook bevind zich nu in de ‘kamer’ van de bong. Wanneer de roker bijna klaar is met het inademen van de rook wordt de vinger voor het klapgat (luchtgat onderin de buis) weggehaald zodat de kolom geconcentreerde rook in een keer geïnhaleerd wordt. Hierdoor heeft de rook een veel sterkere uitwerking. Voor mensen die niet zo vaak of nog niet zo lang roken, kan een of twee keer stevig inhaleren dan ook ruim afdoende zijn om lang stoned te blijven.
Het water in de bong moet regelmatig ververst worden, bij voorkeur elke keer na gebruik.

Wat zijn de voordelen van een bong?

Het water in een bong zorgt er niet alleen voor dat de rook afkoelt, en hierbij het risico op het verbranden van mond en luchtwegen verkleint, het zorgt er ook voor dat de roker meer rook kan inhaleren per keer, in tegenstelling tot de kleine, meer regelmatige, inhalaties bij een sigaret of conventionele pijp.

Onderzoek heeft uitgewezen dat rook die door water verplaatst (water filtratie) minder giftige en kankerverwekkende partikels bevat dan ongefilterde rook. Hoe groter het contactoppervlakte van de rook, des te meer giftige stof zal er achterblijven in de vloeistof. Echter lijkt dit niet volledig het geval te zijn bij rook van cannabis. Een door MAPS en NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws) gefinancierd onderzoek heeft uitgewezen dat water filtratie in het geval can cannabis een averechts effect heeft en zorgt voor een hogere concentratie teer – vergeleken met de concentratie cannabinoiden- aangetroffen in rook. Naar het blijkt absorbeert water gemakkelijker THC dan schadelijke soorten teer.
Dit betekent niet per definitie dat het gebruik van een bong meer gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, aangezien ze wel bepaalde niet-vaste giffen uit de rook halen. Echter voor diegenen die op zoek zijn naar een gezond alternatief voor het roken van cannabis is verdampen met een vaporizer de beste oplossing.

Wat is het verschil in materiaal?

Een bong kan van diverse materialen zijn gemaakt, zoals acryl, glas, keramiek, metaal, hout of bamboe. Het verschil in materiaal maakt het mogelijk de bong een ander uiterlijk en uitstraling te geven. Maakt het materiaal nog iets uit qua rookervaring? De een vindt van wel, de ander merkt geen verschil. Een persoonlijke kwestie dus, hoewel een glazen bong roken het prettigst wordt ervaren, waarbij de smaak het zuiverst blijft en het soepel rookt. Niet alleen qua smaak en rookgebruik, de verschillende materialen hebben ook zo zijn eigen voordelen. Acryl is licht, terwijl glas zwaarder is en dus minder snel omvalt. Aan de andere kant, (dun) glas en keramiek kan sneller kapot, terwijl andere materialen tegen een stootje kunnen.

Hoe maak je een bong schoon?

Hoe maak je een bong schoon? Het schoonmaken van een bong kan met diverse schoonmaakmiddelen. Let er echter wel op dat chemische en/of bijtende stoffen niet altijd goed zijn voor de bong (afhankelijk van het materiaal) en dat reststoffen ook niet goed voor je zelf zijn. Waterpijp-bong.nl verkoopt biologische schoonmaakmiddelen, te gebruiken voor je bong, vaporizer, waterpijp of gewone pijp.

  • Maak de onderdelen van de bong los, zoals de chillum, kop, rubbers, enz.
  • Alle schoonmaakmiddelen werken het beste wanneer het materiaal warm is. Spoel je bong daarom eerst met warm/heet water.
  • Giet wat schoonmaakmiddel in de bong in combinatie met wat heet water. Houd met je vingers/handen de gaten van de bong dicht. Schud voorzichtig met de bong, om het e.e.a. los te weken. Herhaal dit proces. Indien je bong zeer vuil is en niet direct schoon te krijgen is, kun je het beste je bong met aan hete water toegevoegde schoonmaakmiddel een tijdje laten inweken.
  • Gebruik een schoonmaakborstel i.c.m. schoonmaakmiddel om de bong en chillum van de binnenkant te reinigen.
  • Pas op met knoeien, omdat het behoorlijke vlekken kan geven.
  • En als laatste tip: maak je bong nooit schoon onder invloed ;-)

Win een Grace Glass bong SMS actie bij waterpijp-bong.nl

Like ons op facebook en win leuke prijzen!

Inloggen

account aanmaken